Handleiding - Zoekmachine

Uit G!ds
Ga naar: navigatie, zoeken

In G!DS 2 wordt veel informatie beheerd en opgeslagen. Deze informatie heeft weinig waarde als hij niet terug gevonden kan worden. Een doelstelling van G!DS 2 is de informatie uit G!DS voor zoveel mogelijk doeleinden beschikbaar te maken. Hierdoor moet de zoekmachine uiterst flexibel zijn. De zoekmachine kent 3 zoekingangen die bepalen wat er terug wordt gegeven namelijk:

  • Zoeken op organisaties
  • Zoeken op producten
  • Zoeken op hyperlinks

Organisaties kunnen ook worden gevonden worden op eigenschappen van zijn producten. Andersom kunnen producten ook gevonden worden op een eigenschap van de bijbehorende organisatie. Hyperlinks hebben geen relatie met organisaties of producten.

In G!DS 2 moet altijd gezocht worden via een profiel. Het profiel is een filter dat al over de gegevens van G!DS 2 ligt. Zo kan er altijd in een afgebakende subset worden gezocht. Per website die gebruik maakt van G!DS 2 moet er worden ingesteld welke profielen er worden gebruikt.

Techniek

De zoekmachine is geïmplementeerd met de zoekmachinelibrary Lucene (http://lucene.apache.org) en het framework Compass (http://www.compass-project.org/ )

Syntax

Spiekbriefje

Veldnotities

Voorbeelden